facebook tracking
4329822

XCC Training - för dig som vill ta nästa steg

John Andén driver vårt koncept XCC Training. Träning och teknik för dig som vill ta nästa steg, oavsett nivå. 

John har tävlat på elitnivå i längdskidor, cykel, löpning och multisport. Under mer än 15 år har han jobbat med träningsverksamhet och teknikkurser inom konditionsidrott. 

Inom ramen för XCC erbjuds utbildning inom löpning, cykel och längdskidor enligt följande modell: 

XCC Class - Lektion på 75 minuter.

XCC Camp - Kurser över en eller flera dagar. 

XCC Test - Tröskeltest och styrketest för att hitta grunden för ditt framtida träningsprogram. 

XCC Coach - Coaching och träningsuppföljning över tid.  

 

Basen för XCC Training är Lassalyckan i Ulricehamn. Gå med i vår kundklubb XCC Next Level för att få löpande uppdateringar om kursutbudet, tävlingar och event.

Läs om hela kursutbudet inom XCC Training under 2020-2021 längst ned på sidan. 

Kontakt och förfrågningar: john@xcc.se

Läs mer om XCC här.

Kontakta XCC Coach John Andén
Ja, håll mig uppdaterad om pass och kurser

XCC Training - kursutbud 2020-2021

SKIDOR 

XCC Camp - en dag på snö:
Längdskidkurs på snö med fokus på teknik. Samling och presentation av dagen innan förmiddagens teknikpass med inriktning balans och position på skida. Vi äter lunch gemensamt och under tiden vi tar igen oss något så pratar vi teori från förmiddagen och träning i allmänhet. Många vill exempelvis ha tips inför kommande lopp, som Vasaloppet. På eftermiddagen fortsatt teknikfokus med betoning på de vanligaste åksätten samt uppförs- och utförsträning. Olika nivåer inom gruppen är inga problem då vi hela tiden är inom ett begränsat område och åker mycket fram och tillbaka med olika övningar. Kursen finns för två inriktningar ”nybörjare” som passar dig som inte åkt innan eller åkt lite grann. Inriktningen ”fortsättning” passar dig som åkt en del innan men som vill utvecklas som skidåkare. Kursen innefattar 2 teknikpass, tips om, och inställningar av, din utrustning, lunch, kaffe och spårkort.
Dagarna som nu är öppna för anmälan är för nybörjare 12 december, 9 januari, 23 januari och 30 januari. Fortsättningskurs är det 13 december och 10 januari. Anmälan och frågor till john@xcc.se.
Max 12 deltagare per tillfälle. Minimum 4. 

 

XCC Class - Skidor:
75 minuter skidlektion enskilt eller i grupp, klassiskt eller skate, alla nivåer.

Tillsammans med instruktör så tränar ni olika tekniker och definierar nycklarna för att åka effektivare på skidor. Det kan handla om att vilja lära sig åka skidor utan att bli lika trött eller att du helt enkelt vill åka fortare. Lektionen passar åkare på alla nivåer, från dig som aldrig åkt innan till dig som är tävlingsåkare. Vi tränar på övningar och tekniker och pratar lite teori kring hur de passar dig och den utrustning som du har. Kan köras för enskilda personer och för mindre eller större grupper. 

 

XCC Camp - Barmark
Kom förberedd till vintern med vår endagskurs med två träningspass, lunch och tips. Samling med information och presentation om dagen. Förmiddagspasset är skidgång och styrka. Därefter lunch och kaffe och medans vi tar igen oss så pratar vi hur man tränar och förbereder sig inför vintern. Eftermiddagens pass kör vi på rullskidor med teknikfokus. Hösten är en viktig tid för att komma förberedd till skidåkningen på snö, här får du en dag med träning, tips och inspiration tillsammans med andra. Olika nivåer inom gruppen fungerar bra då vi är inom ett mindre område och var och en kör efter egen förmåga. Rullskidor finns att låna om man inte har egna. 

Max 12 deltagare, minst 4 st. 

Klara datum: 7 november och 21 november

 

XCC Class - Rullskidor
75 minuter fokus på teknik och effektivitet. Klassiskt och skate. 

Få hjälp med att komma igång på rullskidor eller utveckla tekniken för dig som redan åker. Vi hittar de viktigaste tekniska detaljerna inom de klassiska åksätten eller växlarna på skate. 

 

XCC Test - Barmark:
Tredelat test för att identifiera styrkor och svagheter och därmed ge dig tips hur du tränar för att bli en bättre skidåkare. De tre delmomenten i testet är kondition (löpning), styrka och teknik (rullskidor). Detta test är utformat av oss och innefattar de delar som vi ser är viktiga. Vi involverar även tekniken av den anledningen att den är en mycket viktig pusselbit för att utvecklas som skidåkare. Vi inleder med att gå igenom de olika momenten och hur de utförs och när vi är klara sätter vi oss ner och sammanfattar och ger tips på fortsatt träning. 

  

XCC Test - Tröskeltest:
Vi genomför ett tröskeltest i naturlig miljö vilket gör att vi involverar tekniken i utövandet. Vi genomför tester med löpning, cykel och skidor eller rullskidor. Under testet har du pulsklocka. Du får ut din tröskelpuls och hjälp med att definiera dina pulszoner och tips på hur du tillämpar dem på träningspass. Vi tittar och filmar också tekniken under testet för att hitta detaljer eller inställningar som kan justeras när du håller hög fart. 

 

XCC Coach:
Coaching inom träning och hälsa eller samtal i mentala processer kopplat till tävling, träning eller hälsa. Tillsammans ser vi över dina möjligheter och skapar en ”gameplan” för fortsättningen oavsett vad du har för mål. Det kan vara bättre hälsa, komma igång med träning eller prestera på tävlingsnivå. Vi tittar och planerar både fysisk träning och mental träning med dina mål som utgångspunkt. Kan ske som engångsträff eller med löpande uppföljningar.

 

LÖPNING

XCC Class - Löpteknik: 
Övningar och positioneringar inom flera viktiga delar för att springa effektivare. Med mer effektiv teknik kan du antingen lära dig springa mer avslappnat på mindre energi eller fortare på samma ansträngning. Vi försöker hitta skonsam teknik för att kunna löpa utan skador och att driva upp farten. När vi gör det så kommer vi också se om det finns begränsad rörlighet någonstans i kroppen som påverkar löpningen. 

 

XCC Class - Trail: 
Ett löppass i terrängen, uppför, nedför, mjukt, hårt, torrt, blött. Hur man tar sig fram i skogens skiftande miljöer och hur du utnyttjar träningsarenan som finns utanför motionsspåren. Tips om teknik och träning för att bli bättre på att springa långa eller korta traillopp. 

 

XCC Test - Tröskeltest:
Vi genomför ett tröskeltest i naturlig miljö vilket gör att vi involverar tekniken i utövandet. Vi genomför tester med löpning, cykel och skidor eller rullskidor. Under testet har du pulsklocka. Du får ut din tröskelpuls och hjälp med att definiera dina pulszoner och tips på hur du tillämpar dem på träningspass. Vi tittar och filmar också på tekniken under testet för att hitta detaljer eller inställningar som kan justeras när du håller hög fart. 

 

XCC Coach:
Coaching inom träning och hälsa eller samtal i mentala processer kopplat till tävling, träning eller hälsa. Tillsammans ser vi över dina möjligheter och skapar en ”gameplan” för fortsättningen oavsett vad du har för mål. Det kan vara bättre hälsa, komma igång med träning eller prestera på tävlingsnivå. Vi tittar och planerar både fysisk träning och mental träning med dina mål som utgångspunkt. Kan ske som engångsträff eller med löpande uppföljningar.

 

CYKEL

XCC Class -Mountainbike nybörjare: 
Vi inleder mer en kort översyn och justering av de grundläggande inställningarna av cykeln. Vi blandar övningar med balans och att hantera bromsen i olika miljöer. Vi provar och tränar på att använda växlarna på cykeln på ett bra sätt i skogen. 

 

XCC Class - Mountainbike fortsättning: 
Teknik och övningar för att åka effektivare på cykeln i skogen. Vi tränar balans och att hantera cykeln i både hög och låg fart. Vi hittar vägval i skogen som gör det lättare att ta sig fram och tränar på att anpassa växlarna efter terrängen. Tips om utrustning eller träning för att utvecklas som mountainbikeåkare.

 

XCC Test - Tröskeltest:
Coaching inom träning och hälsa eller samtal i mentala processer kopplat till tävling, träning eller hälsa. Tillsammans ser vi över dina möjligheter och skapar en ”gameplan” för fortsättningen oavsett vad du har för mål. Det kan vara bättre hälsa, komma igång med träning eller prestera på tävlingsnivå. Vi tittar och planerar både fysisk träning och mental träning med dina mål som utgångspunkt. Kan ske som engångsträff eller med löpande uppföljningar.

 

TRÄNING GRUND

XCC Start up: 
Har du precis börjat och vill ha hjälp, eller kommer du inte igång? Har du köpt en ny pulsklocka som du inte vet hur du använder? Du kanske har tränat några år men blir inte bättre? Vi hjälper dig att ta dig vidare och hitta nya utmanande träningspass som gör att du utvecklas. Tillsammans går vi igenom dina förutsättningar, tränar ett pass tillsammans, tar fram styrkor och svagheter och konkretiserar träningspass som passar dig. 


 

FÖRETAG

Föreläsning:
Inspiration och kunskap om hur du kommer igång, hur du tränar för att bibehålla intresset och hur du gör för att bli bättre. 

Fysiska och mentala aspekter. Exempel och anekdoter från verkligheten.

 

Träning och teknik: 
En teoretisk introduktion i träning och löpteknik eller skidteknik följt av tillämpad träning. 

Passar alla nivåer och grupper som vill göra något annat tillsammans och ha roligt under lärande.

 

Regelbundna träffar:
Friskvård och motion i sin bästa form sker ofta. Hos oss träffas vi och tränar regelbundet tillsammans för att bli uthålligare, snabbare, effektivare och hitta steg vidare i tekniken. Året runt på cykel, skidor eller löpning.XCC MULTISPORT TEAM

Multisport är en idrott med tre olika grenar, paddling löpning och mountainbike. Tävlingar sker med naturen som utgångspunkt och arena, på naturens villkor. Den lokala geografin nyttjas på bästa sätt för att skapa upplevelser. Det finns inga givna distanser eller tider att ordna tävlingar efter utan kan vara från 2 timmar till ”adventure race” på 3 dygn. Vårt team har gemensamma träningar under större delen av året och genomför lite tävlingar. Ett stort mål varje säsong är Åre Extreme Challenge i slutet av juni som är multisportarnas vasalopp. I det loppet finns det stafettklass så man kan köra en sträcka var, lagklass när man kör alla sträckor med en kompis och soloklass som tävlar hela banan på egen hand med paddling, löpning och mountainbike. Just ÅEC har varit ingången för samtliga i teamet och också så som teamet startade genom att introducera träning i en gren för att genomföra stafettklassen. Vi hittar på ”vardagsäventyr” efter årstiden som att tex paddla i ny sjö eller cykla med pannlampa. I teamet har vi nu André, Kristin, Peter och John.

 

ARRANGEMANG

 

XCC Trail (se inbjudan högre upp på sidan)

Datum: 18 oktober

 

XCC Adventure run pannlampslöpning. Reflexbana markerad i skogen som hittas med pannlampa. Glögg och pepparkakor bjuds det på i depån.

Datum: Prel 1 december.

 

XCC Löpning pre season. Föreläsning om hur man tränar som löpare på vintern. Hur kan planen se ut fram till våren? Vilka delar kan ja ha nytta av att ha mer av och vilka bitar kan jag spara till senare? Hur behåller jag motivationen på ”lagom” nivå så jag inte bränner mig? Hur kan jag tänka kring alternativ träning, styrketräning och rörlighet.

Datum: Prel 3 november

Max 15 personer.

 

Kontakta XCC Coach John Andén
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor